skip to Main Content
0544 - 48 17 37 info@wolterinkbeltrum.nl

Fiscaal voordelig te investeren electrische, milieuvriendelijk Giant shovel. Daarnaast lagere bedrijfskosten en minder onderhoud

Fiscaal voordelig te investeren electrische, milieuvriendelijk Giant shovel. Daarnaast lagere bedrijfskosten en minder onderhoud.

Profiteer van de MIA/Vamil-regeling en POP3 – Subsidie 
Als ondernemer is het mogelijk om fiscaal voordelig te investeren in milieuvriendelijke technieken zoals de G2200E en G2200E X-TRA. Daarnaast profiteer je van lagere bedrijfskosten en minder onderhoud tijdens de levenscyclus van deze GIANT machines.

Om dit moment bestaan er diverse regelingen zoals de MIA/Vamil en POP3-subsidie. Een uitleg van beide mogelijkheden is hieronder te lezen.


MIA en Vamil voor ondernemers
Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Het belastingvoordeel kan netto oplopen tot 12%.

Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Die aftrek komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een tijdstip dat u zelf bepaalt en levert een liquiditeits- en rentevoordeel op.

Om gebruik te kunnen maken van de MIA en Vamil, moet u uw investering eerst melden bij RVO. Dat moet u doen binnen 3 maanden nadat u de verplichting tot aankoop van het bedrijfsmiddel bent aangegaan. Daarna kunt u de MIA\Vamil toepassen in uw belastingaangifte.

Vraag naar de voorwaarden bij uw GIANT dealer, Wolterink in Beltrum.


Profiteer van de POP3 – Subsidie met de G2200E
Profiteer van 7 december 2020 t/m 14 februari 2021 van de POP3-Subsidie en bespaar €10.000 tot €20.000 op een elektrische G2200E. Jonge boeren in Nederland kunnen in deze periode de ‘POP3-subsidie Jonge Landbouwers 2020’ aanvragen.

Vanaf de datum dagtekening verleningsbeschikking heb je maximaal twee jaar de tijd om het project te realiseren. In grote lijnen betekent dit dat alle projecten in 2023 dienen te zijn gerealiseerd en heb je daarna nog 3 maanden de tijd om de vaststellingsaanvraag uit te voeren.

–    Je kan voor minimaal € 10.000,- en maximaal  € 20.000,- subsidie in
aanmerking komen.
–    Je ontvangt tot 30% subsidie over de subsidiabele kosten.
–    Deze subsidie is alleen van toepassing op de elektrische G2200E (X-TRA).

Vraag naar de voorwaarden bij uw GIANT dealer, Wolterink Beltrum

 


Back To Top