skip to Main Content
0544 - 48 17 37 info@wolterinkbeltrum.nl

Giant nieuwe modellen

Tijdens  AgriTechnica trekt TOBROCO-GIANT het doek van de geheel nieuwe G4500 serie. Op stand A40 in hal 6 beleven de G4500 en G4500 TELE hun wereldprimeur. Deze twee modellen zijn het begin  van een compleet nieuwe range aan machines, die in totaal uit 9 modellen bestaat. De compacte en wendbare G4500 machines worden het toonbeeld van productiviteit, comfort en een lange levensduur. Medio 2018 worden de eerste machines uitgeleverd aan klanten in Europa.

Nieuw segment
Met de komst van deze modellen worden er tevens nieuwe typeaanduidingen geïntroduceerd. De G staat hierbij voor GIANT en 4500 staat voor 4.500 kg, oftewel de 4,5 tons-klasse. Een segment waar TOBROCO-GIANT nog niet actief in was. Het gewicht van de G4500 begint bij 4200 kg voor de basisuitvoering en kan, afhankelijk van de opties, oplopen tot 4800 kg. Met de komst van deze machines biedt TOBROCO-GIANT een complete portfolio aan machines met een gewicht tussen 750 (SK211G) en 6.000 kg (V761T TELE).

Klaar voor de toekomst
Medio 2016 werd bij TOBROCO-GIANT een nieuw Research & Development center geopend voor het ontwikkelen en bouwen van nieuwe machines en opties. Daarnaast werd de engineering afdeling flink uitgebreid zodat alle kennis in huis is om nieuwe machines te ontwikkelen. De G4500-serie is hier het eerste product van en geeft een blik in de toekomst van nieuwe GIANT machines.

Prestaties van formaat
Net als alle GIANT machines zullen de G4500 modellen zich onderscheiden door een hoge kiplast in verhouding tot het eigen gewicht. Afhankelijk van de opties heeft de G4500 met Z-hef een kiplast tussen de 3.500 en 4.000 kg (gemeten aan scharnierpunt hef in onderste stand). Voor het extreem zware werk is er de G4500 X-TRA. Deze heeft een laag voorframe en kan door het lage zwaartepunt nog meer gewicht heffen en is daardoor uitermate populair geworden voor de grondverzet en hovenier. De kiplast van een G4500 X-TRA ligt tussen de 3.500 en 5.000 kg (gemeten aan hef in onderste stand).

Voor het aandrijven  van de machines is er keuze uit drie verschillende Kubota dieselmotoren. Allereerst een 36 kW / 50 pk versie, die reeds in diverse huidige modellen te vinden is. Daarnaast zijn er twee nieuwe motoren leverbaar, een 46 kW / 66 pk variant en een 54 kW / 74 pk versie. Beide zijn uitgerust met een katalysator (DOC) en roetfilter (DPF) en zijn voorbereid op de laatste, Stage V, normen voor schone motoren.

De machines zijn ontwikkeld met productiviteit als één van de speerpunten. Of het nu gaat om grote hoeveelheden ladingen te transporteren of werkzaamheden op ruw terrein, de hydrostatische 4 wiel aandrijving met automotive besturing (rexroth) en 100% schakelbare sper op beide, 16 tons, assen zorgt altijd voor voldoende grip, veel trekkracht en een soepele beweging.  Optioneel is de rijsnelheid te verhogen naar 35 km/h, wat de productiviteit ten goede komt.

Daarnaast zijn er diverse hydraulisch systemen leverbaar. De basis machine wordt uitgevoerd met een direct aangestuurd hydraulisch systeem op de Joystick. Deze kunnen verder uitgebreid worden naar een servo gestuurde variant. Tevens is een high flow variant leverbaar, welke 120L/min naar het aanbouwdeel kan leveren. Op deze manier kan aan iedere wens van de klant worden voldaan.

Veiligheid en comfort
Een combinatie van veiligheid en comfort zorgt ervoor dat een machinist zijn werkzaamheden op een verantwoorde manier uit kan voeren. De machines worden standaard uitgevoerd met een veiligheidsdak en zijn optioneel uit te breiden naar een volledige stille cabine. De G4500 machines zijn uitvoerig getest op veiligheid door een onafhankelijke instantie en internationaal gecertificeerd op het gebied van ROPS/FOPS-beveiliging. Het gebruik van smalle stijlen en een dakraam zorgen tevens voor goed zicht rondom en op het werktuig in de hoogste stand.

In de cabine is een comfortabele werkomgeving gecreëerd zodat langdurige werkzaamheden geen enkel probleem zijn. De stuurkolom is verstelbaar en op het display is alle noodzakelijk informatie eenvoudig af te lezen. Tijdens het gebruik van de joystick kan de machinist zijn arm laten rusten op ergonomisch gevormde armsteun.  Alle belangrijke functies bevinden zich dicht bij de joystick zodat deze gemakkelijk bediend kunnen worden.

Het knik- pendelsysteem geeft de G4500 machines wendbaarheid en stabiliteit. Optioneel is het mogelijk om de machines uit te rusten met het gepatenteerde stabilo systeem of een geveerde hef. Beide zorgen voor extra veiligheid en comfort omdat oneffenheden geabsorbeerd worden zonder dat dit ten koste gaat van het uitvoeren van de werkzaamheden.

Solide investering
GIANT machines zijn een solide investering vanwege de hoge betrouwbaarheid en maximale inzetbaarheid. Ook voor de G4500-serie zijn alleen de beste componenten gekozen, toegepast en uitvoerig getest. TOBROCO-GIANT werkt hiervoor nauw samen met leveranciers als Bosch Rexroth, Comer, Kubota en Hydac.

Onderhoud aan de machines is eenvoudig doordat de servicepunten gemakkelijk te bereiken zijn. Door het openen van de motorkap zijn de diverse filters snel schoon te maken of te vervangen. Informatie wat betreft olietemperatuur, regeneratie, powermodes, etc. zijn af te lezen van het dashboard zodat er tijdens het werk altijd zicht is op deze belangrijke gegevens.

Naar de wens van de klant
De G4500 kan geheel naar de wensen van de klant geconfigureerd worden. Als basis kan er gekozen worden voor een Z-hef, X-TRA of TELE variant. Daarna is er de keuze uit een 50 pk, 66 pk of 74 pk dieselmotor, welke Stage V ready zijn. Ook wat betreft opties zijn er volop mogelijkheden. Denk hierbij aan de keuze voor een cabine of veiligheidsdak, verhoogde rijsnelheid, airco, extra contragewicht en tot 5 dubbelwerkende hydraulische functies aan de voorzijde. Dit geeft klanten de gelegenheid om de machine exact samen te stellen voor de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden en kan er kosten efficiënt gewerkt worden.

Back To Top