skip to Main Content
0544 - 48 17 37 info@wolterinkbeltrum.nl

Husqvarna zet volop in op duurzaamheid en technologie met de automower 305 en 435X AWD

Husqvarna – pionier op het gebied van robotmaaien – stelt twee nieuwe robotmaaiers voor. De automower 305 is ontwikkeld voor kleine- en stadstuinen maar heeft wel de krachtige functies van een grotere robotmaaier. De automower 435X AWD is bedoeld voor grotere oppervlakten.  

Automower 305

Met functies die voorheen alleen te vinden waren bij zijn grotere broers, biedt de Husqvarna Automower® 305 eersteklas prestaties in kleine tuinen met een oppervlakte tot 600 m2. De hellingsregeling zorgt ervoor dat de Automower® 305 intelligent door de uitdagingen van een tuin navigeert. Dit betekent minder slijtage en minder kans dat de maaier komt vast te zitten op hellingen tot 40 %. Daarnaast verlaagt de ecomodus het energieverbruik en zijn de signalen zwakker waardoor er minder risico is op interferentie met gehoorapparaten.

“Met de Automower® 305 brengen we verbeterde en echte Automower®-prestaties naar kleine tuinen, met topcapaciteiten en hoogwaardige functies in het lagere prijssegment”, stelt Olle Markusson, Director Robotics bij Husqvarna tevreden.

Story image

Digitaal compatibel

Met Automower® Connect@Home kan de gebruiker zijn Husqvarna Automower® 305 binnen Bluetooth®-bereik bedienen met een smartphone. Zo kan hij de actuele status van de maaier bekijken, start-, pauze- en parkeeropdrachten versturen en de maaihoogte aanpassen. Automower® Connect met mobiele toegang wordt als extraatje aangeboden en maakt gps-tracking, integratie met verschillende ‘smart home’-diensten en wereldwijde afstandsbediening mogelijk.

Aangepast aan de weersomstandigheden

Voor een zorgeloze werking is de Automower® 305 uitgerust met een weertimer die het aantal maaibeurten automatisch aanpast aan de groeisnelheid van het gazon. Deze robotmaaier is ook voorzien van een vorstsensor die voorkomt dat de maaier een bevroren gazon gaat maaien en beschadigen.

Eenvoudig in onderhoud

De nieuwe robotmaaier van Husqvarna wordt vervaardigd in modules, waardoor onderdelen eenvoudig te vervangen zijn en de behuizing met onderhoudsgereedschap kan verwijderd worden om ze met een tuinslang schoon te spuiten. De Automower® 305 heeft een verwisselbaar deksel, zodat de gebruiker zijn maaier kan personaliseren.

Story image

Fijn en krachtig

De functie Systematic Passage Mowing is een maaipatroon voor smalle doorgangen. Dit systeem loodst de maaier automatisch door smalle doorgangen – voor minder tracking en snellere handling.

Modern design

De Husqvarna Automower® 305 heeft een modern en vooruitstrevend design met een uitgesproken voorkant, slanke taille en prominente wielkasten. De zijbescherming kan tegen een stootje en de compacte en lichte bouw maakt de maaier nog wendbaarder in kleine, lastig te onderhouden tuinen.

“De Husqvarna Automower® 305 is perfect voor wie een onberispelijk gazon wenst maar handmatig onderhoud te moeilijk of tijdrovend vindt.  Met technologische functies die voor het eerst beschikbaar zijn in een kleine maaier en die het maaien eenvoudiger maken dan ooit tevoren, neemt de Automower® 305 de stress weg van gazononderhoud”, licht Olle Markusson toe.

Automower 305 beschikbaar vanaf € 1.199 incl. btw (tijdelijk introductieaanbod van € 1099 tot en met 31 mei 2020)

Automower 435X AWD

Deze baanbrekende robotmaaier is ontworpen voor de eigenaars van een slimme woning met een uitdagend gazon. Door de vierwielaandrijving en de unieke nieuwe vormgeving met twee verbonden body’s kan de Husqvarna Automower® 435X AWD robotmaaier steile hellingen tot 70% aan. Om dat cijfer in perspectief te plaatsen: een zwarte skipiste heeft een helling van ongeveer 40 tot 60%, een skischans ongeveer 70%. De nieuwe robotmaaier van Husqvarna kan terreinen tot 3500 m2 aan en produceert in werking 62 dB.

“De Husqvarna Automower® 435X AWD zet een nieuwe standaard voor robotmaaiers. Hij combineert perfecte maaiprestaties in ‘onmogelijke tuinen’ met meerdere interactieve functies, waaronder AI-spraakbesturing voor Amazon Alexa en Google Home-integratie,” aldus Olle Markusson, Director Product Management bij Husqvarna.

Story image

Nieuwe veiligheidsfuncties

Naast de ingebouwde veiligheidsfunctie die de maaier automatisch stopt als hij opgetild of omgedraaid wordt, is de Husqvarna Automower®435X AWD ook uitgerust met diverse nieuwe functies voor meer veiligheid. Met Ultrasonic, een functie voor objectdetectie op afstand, verlaagt Husqvarna Automower® 435X AWD zijn snelheid zodra hij in de buurt een object detecteert. Gecombineerd met een rubberen voorbumper zorgt Ultrasonic voor een zachte impact wanneer de robotmaaier in contact komt met een object. Daarnaast is de Husqvarna Automower® 435X AWD ook voorzien van een automatische doorgangsfunctie en ledkoplampen.

Er zijn verschillende optionele accessoires voor de Husqvarna Automower® 435X AWD, waaronder verwisselbare deksels in wit en oranje en een borstelkit die de wielen schoonhoudt voor een nog betere tractie.

Story image

Meervoudige spraakinteractie voor geconnecteerde robotmaaiers

De Husqvarna Automower®435X AWD en alle andere Husqvarna-robotmaaiers waaronder de 305X AWD, kunnen met Husqvarna Automower® Connect bediend worden met spraakopdrachten via Amazon Alexa en Google Home. Gebruikers kunnen de maaier via die luidsprekers met stembediening besturen. Geavanceerde gebruikers kunnen hun eigen programma voor de robotmaaier ontwerpen via IFTTT of de open API. Bovendien werkt Husqvarna Automower® Connect ook met het GARDENA SmartSystem, dat irrigatie integreert in de slimme tuin.

Story image

Automower 435X AWD beschikbaar vanaf € 4.999 incl. btw

De Automower® range begint bij de 105 die tijdelijk op € 799 incl. btw geprijsd is (t/m 31 mei).

Story image
Back To Top