skip to Main Content
0544 - 48 17 37 info@wolterinkbeltrum.nl

WANNEER GRASMAAIER ONDERHOUD?

Dit kunt u tijdens het seizoen laten doen maar Wolterink Beltrum streeft ernaar om dit zoveel mogelijk buiten het maaiseizoen te doen. Dit zijn de maanden november tot en met april. Dan worden de tuinmachines opgehaald bij u en is het niet erg als de grasmaaier even weg blijft. De grasmaaier is dan weer in topconditie als het gras begint te groeien. De praktijk laat zien dat er vaak ook nog wat andere tuinmachines/gereedschappen mee gaan voor onderhoud; denk aan een bosmaaier, een motorzaag, een bladblazer en een heggenschaar.

Door middel van de jaarlijkse onderhoudsbeurten wordt uw grasmaaier in goede conditie gehouden.

WAT WORD ER GEDAAN OM UW GRASMAAIER IN GOEDE CONDITIE TE BRENGEN?

De machine word schoongemaakt, maaimes word gecontroleerd op rechtheid, dikte, slijtage en word geslepen en gebalanceerd. Het in balans zijn van de maaimes(en) is erg belangrijk voor behoud van de lagers en de hele grasmaaier. Duwbomen en bevestigingen die scheuren etc. Een maaimes slijt tijdens het maaien van het gras. Er gaat ook weleens iets anders dan alleen gras door het maaihuis heen. En dan kan het zijn dat door deze schade de ene kant van het mes lichter word dan de andere kant. En dan hebben we onbalans, tijdens het slijpen word hier ook rekening mee gehouden.

 

VERSCHILLENDE MAAIMETHODES

Er kan op verschillende manieren gemaaid worden. Mulchen is een manier dan stopt als het ware de grasmaaier het gras in snippers weer terug in de grasmat, scheelt weer mesten en met droger weer houd het langer z’n vocht vast. Hou er wel rekening mee dat er vaker gemaaid moet worden dan bijvoorbeeld opvangen. De robotmaaier maait elke dag dit zijn zulke kleine snippers dat u ze bijna niet ziet.

Voor alle onderhoud, reparatie aan machines wordt gewerkt door vakbekwame monteurs. Daarnaast worden wij ondersteund door de leveranciers van onze dealerschappen.

Flexibiliteit en bereikbaarheid. U kunt ons, in geval van nood, 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereiken. U wordt altijd telefonisch te woord gestaan en en wordt actie ondernomen voor een spoedreparatie of een onderdeel dat u dringend nodig heeft.

Werkplaats (vast en mobiel). Door de beschikbaarheid van hightech hulpmiddelen zijn wij in staat

om uw machines snel en vakkundig te repareren. Daarnaast beschikken wij over een aantal goeduitgeruste bussen die ook naar u toe kunnen komen.

Diagnoses, gesteld door de computer, zorgen voor snellere reparaties. Met het ServiceADVISOR-diagnosesysteem hebben John Deere servicemonteurs direct toegang tot de elektronica van uw trekker of machine en kunnen zij u adviseren en direct helpen eventuele problemen op te lossen, zodat de machine zo snel mogelijk weer klaar is om aan het werk te gaan.

Onderdelenlevering binnen 24 uur. Wolterink Beltrum houdt een groot aantal onderdelen en accessoires op voorraad. Daarnaast zorgt een gecomputeriseerde, wereldwijde onderdelenorganisatie zorgt ervoor dat minder courante onderdelen ook snel bij ons zijn – meestal binnen 24 uur.

U kunt bij ons met alle soorten grasmaaiers & tuinmachines terecht, ongeacht het merk of de leeftijd. De jaarlijkse onderhoudsbeurt is erg belangrijk voor de levensduur, de betrouwbaarheid en de prestaties van uw machine, maar vooral ook voor uw eigen veiligheid. Daarom wordt uw machine bij elke onderhoudsbeurt grondig gereinigd en vervolgens gecontroleerd op mechanische mankementen.

Uw grasmaaier dient een mooi eindresultaat te leveren. Als de messen van uw grasmachine niet scherp genoeg zijn, snijden ze het gras niet meer, maar slaan of scheuren het gras stuk en veroorzaken bruine toppen. Het is dan ook ten zeerste aan te raden om uw grasmaaier op het einde van elk maaiseizoen van een winterbeurt te voorzien.

Als wij tijdens de onderhoudsbeurt defecten of gebreken aan uw machine constateren, wordt U daar eerst van op de hoogte gesteld waarna U zelf kunt bepalen of U de machine wilt laten repareren. Zo komt U achteraf niet voor nare kosten of verassingen te staan.

GRASMAAIER ONDERHOUD ZORGT VOOR EEN MOOI GROEN GAZON

Een mooi groen gazon word mede mogelijk gemaakt door regelmatig onderhoud uit te laten voeren aan uw grasmaaier. Dit geldt voor alle soorten grasmaaiers; een robotmaaier, duwmaaier, loopmaaier, zitmaaier, frontmaaier, zeroturn maaier, kooimaaier.

Door de zuren van het gras, hitte van de motoren, stof, zand en dergelijke heeft de grasmaaier veel te verduren. Als de grasmaaier weer up to date is snijdt deze ook weer keurig het gras.
Daarnaast is het belangrijk om regelmatig mesten en twee keer per jaar te verticuteren. De de wortels van het gras krijgen zo voldoende zuurstof.

Back To Top